Yangın Çıkış Kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Yangın bapsı fiyatları, üretim maliyetleri, piyasa talebi ve rekabet kabilinden faktörlere bandajlı olarak değişmiş olur. Ancak, uzmanlar, kaliteli bir yangın kapkaloriın henüz mualla bir fiyatla satın tuzakınmasının uzun vadede elan konuşu olabileceği dair hemfikirler.

Yangın bapsı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın uyma etmesi müstelzim kaideleri bâtınermektedir.

Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne kadar süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A sınıfı bir yangın bapsı ekseriya 60 an, B derslikı bir yangın bapsı ise 30 zaman boyunca yangına karşı metanet gösterebilir. Yangın bapsı seçer, bu peklik sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı bakımından en azca yarkaloriın doğrudan bina dışına açılması gerekir.

Yangın vakaları birşu denli konstrüksiyonda en pıtrak hakkındalaşılan ve kritik tehlikelere suret açan afetlerden birisi olarak gösterilebilir. Yangına Dayanıklı Kapı modelleri ile tüm dirim ve çdüzenışma alanlarında emniyetliğin katkısızlanması ammaçlanır.

Acil çıkış bapları, yangın esnasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların emin bir şekilde tahliyesini sağlayıcı yaşamsal öneme mevla bir yapı elemanıdır.

Yangın kapısı, duman intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Esrar Yangın Kapısı sızmasını engellemek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Yangına dayanıklı malzemelerden bünyelmalıdır. çoğu kez mühür yahut ahşap malzemeler kullanılır. Bapnın lafınlığı en az 4 cm olmalıdır.

Kaçış merdivenlerinin tabii zemine derece ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en azca 1 m2’lik bir sahanlık mimarilıp bu noktadan horya eğimi 50 dereceden elan lüks olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile doğal zemine indirilir. Kaçış merdiveninin doğal zemine indirilmesi kabil bileğil ise, yerden 3 m mafevkda bitirilebilir.

Bu noktada özellikle bile çatı sahiplerinin olağandan takip etmesi gereken yangın yönetmeliği konusundaki kriterler binalarda uygulanmalı, lüzumlu düzenlemelerin kuruluşlması gerekmelidir. Ters taktirde yangınlar çok ziyade insanoğlunun kişi ve finans kaybına da uğur harisabilir.

Sahanlığın en azca genişliği ve uzunluğu, merdivenin enliliğinden azca gayrimümkün. Basamakların kaymayı önleyen malzemeden olması şarttır.

Yangın merdivenine giriş ile kesilme sahanlığının aynı kotta olması gerekir. Genel merdivenlerden geçilerek yangın merdivenine ulaşılamaz. Yangın merdiveni yuvalarının yerinin belirlenmesinde, en münezzeh kaçış mesafesi ve kullanıcı engelü temel karşıır.

Montaj: Yangın kapısı, muhik şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın anında etkinliğini azaltır. Yangın kapkaloriın montajı, spesiyalist bir kadro aracılığıyla gerçekleştirilmelidir.

Yangın Bapları tercihe gereğince; 60, 90 ve 120 zaman yangın dayanımı seçenekleriyle imal edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü miktarı ve kalitesi, yangın kapkaloriın en esas kalite ve sağlamlamlık standartlarından biridir.

Report this wiki page